Scheidingsmediation

"Wij willen scheiden..."

"Wij willen scheiden..."

Kennismaking


Heb je nog vragen of wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we samen of jouw situatie geschikt is voor mediation.

Scheidingsmediation


Wil je gaan scheiden en zoek je een deskundige en betrokken mediator? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Mediation bij echtscheiding heeft allerlei voordelen ten opzichte van een procedure waarin je beiden via een advocaat je recht probeert te halen. Zo hou je zelf de regie over je echtscheiding, blijft jouw relatie (als ouders) beter in stand, maak je sneller en duurzamere afspraken en ben je goedkoper uit.

Wij voorzien je van de juiste informatie, voorkomen dat je zaken over het hoofd ziet en bieden je structuur aan in gesprekken. Kortom: wij begeleiden je gedurende het hele mediationtraject en regelen jouw scheiding van A tot en met Z. Wij bemiddelen bij het maken van afspraken over de kinderen, de alimentatie, de woning en de verdeling van de bezittingen. Wij zorgen voor de alimentatieberekening, het opstellen van het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant, het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank en de verevening van de pensioenen.

Onze deskundigheid ligt niet alleen bij de financiële en juridische aspecten, maar ook bij de afspraken rondom de kinderen. Zij zijn immers het belangrijkste in je leven. Als gevolg van de scheiding verandert er voor hen veel. Indien gewenst voeren wij dan ook graag een gesprek met de kinderen, zodat ook hun inbreng en wensen bij de scheiding worden meegenomen.

Samen bekijken we of jouw situatie geschikt is voor mediation